bannerit_seksuaalinen_vakivalta

Parisuhde ei ole seksiautomaatti

 

Muistinko olla itseni herra, muistinko tehdä niin kuin tahdon? (Jannika B. Itseni herra)

 

Se, että seurustellaan tai ollaan avioliitossa, ei oikeuta kumppania päättämään, milloin sinä haluat seksiä tai millaista seksiä haluat. Itsemääräämisoikeus ei häviä minnekään. Ihmisillä on valtavasti erilaisia seksuaalisia mieltymyksiä, mutta kenenkään ei ole pakko toteuttaa toisen fantasioita, eikä kannatakaan, jos se tuntuu itsestä pahalta.

Seksuaalinen väkivalta ja hyväksikäyttö on rikos, vaikka tekijänä olisi uhrin puoliso tai muu läheinen. Jos on tottunut elämään väkivaltaisessa parisuhteessa, saattaa seksuaalista väkivaltaa alkaa pitää normaalina suhteeseen kuuluvana juttuna. Tasapuoliseen parisuhteeseen ei kuitenkaan kuulu minkäänlainen väkivalta. Kyse on vääristyneestä vallankäytöstä ja alistamisesta.

Rikosilmoituspelissä voi kokeilla, mitä rikosilmoituksen tekemisessä tapahtuu.

Katso Emman tarina täältä: https://www.youtube.com/watch?v=bkIgyV7tKSo

 

ET koske, jos en tahdo!

Seksuaalista väkivaltaa voi olla:

  • ahdistelu, lähentely, häirintä, koskettelu

“Nojasin baaritiskillä hirveessä tungoksessa, kun tunsin, että käsi tunkeutui hameen alta mun jalkoväliin. Ekaks lamauduin täysin, mutta sitten iski jäätävä raivo.”

  • pakottaminen ja painostaminen nöyryyttäviin tai epämiellyttäviin seksuaalisiin tekoihin

“Se oli ihan mun ekoja seksikertoja. Olin hirveen ihastunut, enkä osannu kieltäytyä, kun se sanoi, että: “meinaatko ettet anna anaaliin? Kyllä kaikki muut mun panot on antanu panna kakkoseen, sehän on ihan normaalia seksiä. Vitsi mä ootin sulta niin paljon, älä tuota mulle tällasta pettymystä.”

  • seksiin pakottaminen

“Me oltiin aikaisemmin chattailtu ja olin silloin laittanut sille alastonkuvan itsestäni.

Se sanoi, muka leikillään, että kuva löytyy pian netistä, jos ei harrasteta seksiä.

  • raiskaus

“Se kietoi mun hiukset nyrkkinsä ympärille ja taluttu makuuhuoneeseen.

Mut kaadettiin sängylle ja ai vittu se sattui, mitä se sitten teki.”

 

Raiskaus avioliitossa on ollut Suomessa rikos vuodesta 1994. Raiskaus tapahtuu silloin, kun sukupuolielimiin laitetaan väkisin jotain tai sukupuolielimellä tunkeudutaan väkisin jonnekin kehossa, eli edes perinteistä yhdyntää ei tarvitse tapahtua. Myös mieheen tunkeutuminen väkisin on siis raiskaus.

Lue TÄÄLTÄ, miten toimia, jos tulee raiskatuksi

                      

Jaa Facebookissa