bannerit_raiskattu

Raiskattu?

Raiskaus tarkoittaa, että pakotetaan väkivallalla uhaten, tai muuten alisteisessa asemassa oleva seksiin. Raiskaus tapahtuu myös silloin, kun sukupuolielimiin työnnetään jotain, tai sukupuolielimellä tunkeudutaan kehoon. Rikoksen tapahtumiseksi siis ei tarvita edes perinteistä yhdyntää.

Raiskaus tapahtuu myös, jos harrastaa seksiä tiedottaman, tajuttoman, peloissaan olevan tai muuten puolustuskyvyttömän kanssa.

Vaikka parisuhteeseen useimmiten kuuluu seksi, ei se ole mikään automaatti. Joskus ei vain huvita ja sitä pitää kunnioittaa. Raiskaus parisuhteessa kriminalisoitiin Suomessa aika myöhään, 1994 (kun esimerkiksi Ruotsissa 1962!) mutta kyllä tässä 20 vuoden siirtymäajassa kaikille on tullut selväksi, että jokainen päättää omasta kropastaan avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessakin.

Naiset usein pelkäävät, että raiskaus tapahtuu jossain ulkona, puskissa. pimeällä ja tekijä on joku vieras. Tilastot kuitenkin osoittavat erittäin selvästi, että oikeasti suurin osa raiskauksista tapahtuu neljän seinän sisällä ja uhri tuntee tekijän.

Katso mitä tapahtuu, kun Jasmin raiskataan: https://www.youtube.com/watch?v=bEIN01kENAo

 

JOS JOUDUT RAISKAUKSEN UHRIKSI:

  • Älä peseydy tai vaihda vaatteita tai lakanoita.
  • Heti raiskauksen tapahduttua soita 112:een turvallisesta paikasta. Raiskauksen tutkiminen on sitä tuloksekkaampaa, mitä pikemmin se alkaa.
  • Jos teko on tapahtunut muualla kuin kotona, yritä muistella esimerkiksi tekijän tuntomerkkejä tai tekijän auton rekisteritunnusta.
  • Jos päädyt lääkäriin ennen poliisi saapumista, muista kertoa selvästi, että sinut on raiskattu; lääkäri ottaa tarvittavat näytteet.
  • Jos raiskauksesta on kulunut pitkä aika, voit mennä suoraan poliisiasemalle tekemään ilmoituksen. Mieti, onko sinulla vielä todisteita tapahtumasta, alusvaatteita tai lakanoita, joissa voi esimerkiksi olla siemennestettä.
Jaa Facebookissa